Rólam

Ujvári Niki vagyok, szakfordító-lektor, a nyelvek és a nyelvtanulás szerelmese, szenvedélyem és második választott hivatásom pedig a coaching, ezen belül is a life coaching.

Mit jelent számomra a coaching és miben hiszek?

A coachinggal való első találkozásom hatalmas felismerést hozott: villámcsapásként tört rám az érzés, hogy hivatásként is szeretnék azzal foglalkozni, hogy segítsek másoknak kihozni magukból a legjobbat és kísérjem őket a céljuk felé vezető úton. A képzésem első napján döbbentem rá, hogy pontosan a coaching az, amit eddig kerestem és ami teljessé tudja tenni az életemet, hiszem lehetővé teszi, hogy segítőként támogatni tudjak másokat a változás kihívásokat rejtő folyamatában.

A coaching számomra nem csupán egy zseniális módszertannal és óriási eszköztárral rendelkező lehetőség a személyes fejlesztésre, hanem szemléletmód is egyben. Egy emlékeztető, hogy mindig van lehetőségünk változtatni, ha valami nem jó úgy, ahogy most van.

Hiszem, hogy sokkal több van bennünk, mint gondolnánk, és tudom, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint hinnénk. És ami igazán izgalmas: már most is ott vannak bennünk azok az erőforrások, amelyek közelebb visznek minket a célunkhoz, csak felszínre kell őket hozni. A coaching pedig pontosan ebben segít.

Küldetésem

Mindenki képes a változásra és meggyőződésem, hogy mindenki meg tudja találni ehhez a saját útját. Azt az utat, ami igazán az övé és boldogsággal tölti el. Nekem life coachként az a küldetésem, hogy segítsek a hozzám fordulóknak megtalálni ezt a bizonyos utat saját erőforrásaik felfedezése és felszínre hozása által, hogy az egy helyben toporgás helyett végre teljes lendülettel tudjanak haladni az álmaik és a céljaik megvalósítása felé.

Ha úgy döntesz, Te is szeretnél elindulni, együtt felerősítjük benned a bátorság hangját, hogy erősebb legyen, mint a változástól való félelem, az a bénító érzés, ami megakadályoz abban, hogy azt az életed éld, amit igazán szeretnél: egy örömteli, kiteljesedett életet.

Ha nem vagy teljesen elégedett azzal, ami most van és úgy érzed, jó lenne változtatni, akkor a legjobb helyen jársz! ⠀

Foglalj hozzám időpontot a 30 perces, ingyenes előzetes konzultációra, ahol elmesélheted, milyen kihívásokkal kell jelenleg szembe nézned. Ha pedig szeretnél továbblépni, akkor egy 5-7 alkalmas coaching folyamatban fogunk dolgozni az általad választott témán, hogy végre eljuthass oda, ahol valóban lenni szeretnél.

Az én sztorim

Az egyetem után sokakhoz hasonlóan én is alkalmazottként csöppentem bele a munka világába, pontosabban egy fordítóirodába. Itt egyből be is dobtak a mélyvízbe, de én borzasztóan élveztem a projektmenedzseri pozícióval járó izgalmas feladatokat és kihívásokat, sőt a felelősségvállalás sem riasztott el. A szakmai fejlődés évei voltak ezek: megtanultam hatékonyan dolgozni és gyors döntéseket hozni, volt lehetőségem fejleszteni a kommunikációs készségemet, megtanultam akár több tucat ember munkáját összefogni, igazán összetett feladatokat is megoldani és kihozni az adott helyzetből a lehető legjobbat. Éreztem viszont, hogy hosszú távon nem tudok az alkalmazotti léttel azonosulni, és bár tényleg imádtam a munkámat, valójában másra vágytam.

Hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek, így amikor megtalált a saját cég alapításának lehetősége, egy percig sem haboztam. Tudtam, hogy eljött az idő: ha valóra szeretném váltani azt az álmomat, hogy egyszer saját fordítóirodám lesz, akkor most kell lépnem. Hihetetlenül szerencsés vagyok, mert a férjem maximálisan támogatott a döntésemben, olyannyira, hogy közösen vágtunk bele a saját vállalkozásba.

 

Nem tagadom, az első néhány hónap iszonyatosan kemény volt: tele félelmekkel és bizonytalansággal, de közben ott volt az újdonság izgalma is és az a vágy, hogy az eddig megszerzett tudásomat és tapasztalatomat végre kamatoztathassam. Végtelenül hosszú, nemritkán 14 órás munkanapok következtek, nem volt hétvége és nem volt ünnepnap, de tudtam, hogy ha beletesszük az időt és az energiát, akkor meglesz az eredménye.

Ennek már több mint 8 éve, és a cégünk ma is sikeresen működik. Rendkívül hálás vagyok ezért, hiszen pontosan ennek köszönhetem, hogy van lehetőségem megvalósítani életem másik nagy álmát, hogy segítőként emberekkel foglalkozzam és támogatni tudjam a hozzám fordulókat a saját útjukon. Akár Téged is.

Ebben az interjúban még többet elárulok arról, hogy miért is szerettem bele a coachingba és hogyan változtatta meg az életemet az, hogy life coach lettem.